Reisverslag van de Businessclub vv De Weide de scheepswerf van Meijer in Papenburg.

Donderdag 12 oktober 2017 reisverslag van de Businessclub vv De Weide de scheepswerf van Meijer in Papenburg.
Nadat iedereen vanaf 8.00 uur een kop koffie genuttigd had vertrok een gezelschap van 31 personen in de vip bus van Lanting richting Papenburg om ca 8.40 uur. Rond 10 .00 uur kwamen wij aan bij Wirthaus am Zeitspeicher” voor koffie en gebak en dat één en ander er heerlijk uitzag blijkt op de foto,s.
Om ca. 11.00 uur werden wij door onze gids dhr. Geerts opgehaald en vertrokken richting de werf en onderweg geïnformeerd door hem over de gebouwen die wij passeerden die die vrijwel allemaal iets met de Meijer werf te maken hadden of toeleveranciers van de werf waren. Aangekomen bij de hoofdingang voor bezoekers werden wij prima geïnformeerd en begeleid door de gids over het ontstaan van de werf en dat deze ontstaan is in 1795 en dat het nog steeds een familiebedrijf is dat door de zevende generatie geleid wordt. Eén en nader werd duidelijk door verschillende films en maquettes op schaal van 1:100 in de expositieruimte van de ”Oceaanstomer” over het ontstaan en ontwerpen van de vele grote en kleinere cruiseschepen. En een prachtig overzicht over de gigantische hallen waarin de cruiseschepen gemaakt worden. Met als grootste hal nr 6 met de afmetingen van 504 m1 lang 125 m1 breed en 75 m1 hoog, en een droogdok van 485 m x 45 m1. Het is al een belevenis op zich als het droogdok vol water loopt en de schepen via de Ems richting de Dollard en de Noordzee worden gebracht.
Deze rondleiding duurde ruim 2 uur en allemaal onder de indruk van wat we hadden gezien en gehoord zijn naar Aschendorf gereden en hebben genoten van een heerlijke koffietafel. Na een klein oponthoud zijn rond 14.45 uur vertrokken richting Bourtange naar Peter Kuijer een Kloosterboer in de buurtschap Wessingtange nabij Sellingen.
De familie Kuijer heeft deze Middeleeuwse Kloosterboerderij Bleyendael in 2014 volledig herbouwd. Wij bezoeken dit unieke project en kunnen de sfeer proeven onder het genot van koffie/thee en een heerlijke kloosterlekkernij. Peter Kuijer heeft ons op een humoristische wijze uit één gezet hoe hij met zijn gezin tot deze stap is gekomen om dit prachtige project te beginnen. Hierna hebben we allemaal met eigen ogen de stal en alle bijbehoren zoals koeien, kalveren en één geweldige stier gezien, waarvan het bijzondere is dat er één speciaal ras de blaarkoppen worden gefokt.
Deze bedrijfsvoering gebeurde op een biologische manier met zoveel mogelijk gebruik van moderne middelen zoals onder andere een melkrobot en voermachine, werden we weer verwacht in de refter (eetzaal in klooster) en werd door Peter nog wat anekdotes verteld onder het genot van enkele drankjes. Nadat er verschillenden een bezoekje brachten aan de boerderijwinkel zijn we om 17.30 uur vertrokken richting Rütenbrock.
En daar aangekomen konden we genieten van een heerlijk diner bij restaurant “Kocks Geers” vlak bij Ter Apel.
Om ca 20.00 uur vertrokken we richting Hoogeveen en kwamen om 21.15 uur aan, waar iedereen zijn weg ging na een mooie informatieve en gezellige dag. En werd er door een klein gedeelte nog wat nagepraat in de kantine bij De Weide.

Bericht delen:

Meer nieuwsberichten