Verslag van het bezoek aan Rotterdam met BC de Weide op 20 mei jl.

Om 8.30 zijn vertrokken met een bus enthousiaste mensen richting Rotterdam. In het begin was het weer een beetje somber.

Onderweg hebben we ons tegoed gedaan aan de broodjes van Bakker Bos, die deze sponsorde. Met een kop koffie en/of thee erbij was het een heerlijk ontbijt. Omdat het een lange reis was hebben we net achter Utrecht even de benen gestrekt. Daarna gingen we verder richting Rotterdam. Bij Hoogvliet stapte onze gids, André de Bruin, de bus binnen.

Hij heeft ons de havens van Rotterdam laten zien per bus o.a. de 1e en 2e maasvlakte en natuurlijk Pernis met o.a. Shell, Esso en Exon.

Het is ontzettend indrukwekkend om te zien dat er bijna geen mensen meer aan te pas komen om de grote boten te beladen en ontladen. Via de Maasvlakte 2 zijn we richting de Maasmond gegaan, daar komen de grote zeeschepen binnen om gelost te worden in ge havens.

Ook hebben we de grootste overslag voor kolen en ijzererts bekeken, de EMO. Daar begon een zwak zonnetje te schijnen en later aan boord van Gemini in de Geulhaven was het heerlijk in het zonnetje met een drankje en een hapje. Ook daar vertelde André veel over de havens en zijn ontstaan. In de Maashaven lag het grote schip wat koningin Maxima die dag gedoopt had.

Na het uitschepen zijn we richting de Markthal gelopen en werden we ontvangen door twee gidsen die ons veel verteld hebben over het ontstaan van de markthal en de omgeving van de markthal. We hebben de mooie schilderingen bekeken en de grote parkeergarage. Ook was er voor elke groep een kleine proeverij in de markthal.

Tot slot hebben we een diner genuttigd bij Kade 4, net onder de kubuswoningen aan de oude haven, onder het genot van een heerlijk drankje.

Tegen 20.00 uur hebben we de terugtocht aanvaard en rond 22.30 uur waren we terug in Hoogeveen.

Al met al een drukke dag met wel veel buszitten. Maar het was het alleszins waard.

De foto’s overtuigen ons dat het een mooie en gezellige dag was.

Bericht delen:

Meer nieuwsberichten