Wie is Marco Smit en wat is mijn relatie met VV de Weide?

Mijn naam is Marco Smit, 28 jaar en geboren en getogen in Hoogeveen. Al vanaf mijn 5e levensjaar ben ik lid van VV de Weide en heb alle selectieteams doorlopen, t.w. F1, E1, C1, D1, B1 en A1. Helaas heb ik nooit in het 1e elftal gespeeld. Ik heb wel één keer 90 minuten op de bank mogen zitten. Goed om erbij te vermelden dat ik toen een eerstejaars A-junior was en het een hele eer vond (ook erg spannend). Toen ik de overstap maakte naar de senioren koos ik ervoor om in een vriendenteam te gaan spelen. Dit was erg gezellig, maar ik merkte al snel dat ik het plezier in het spelletje begon te verliezen. Ik ben een persoon die altijd wil worden uitgedaagd, maar na verloop van tijd werd ik onvoldoende geprikkeld. Spelen in een hoger elftal begon te kriebelen en toen heb ik besloten om nog twee seizoenen uit te komen voor het 2e elftal. We speelden op dat moment in de reserve hoofdklasse. Dit was een geweldig niveau met een leuk team. De prestaties waren wisselend. Later ben ik op eigen initiatief (o.a. door verhuizing, drukte met werk en blessures) doorgeschoven naar het 3e elftal. Het 3e is een prestatieteam, waarbij plezier ook voorop staat. Het team bestond uit veel oud 1e spelers en spelers die het niveau van het 2e net niet aan konden. Ik voelde me als een vis in het water. Naar verloop van tijd merkte ik dat ik ouder begon te worden, waardoor ik vaker te maken kreeg met blessures (o.a. een zware hersenschudding). De blessures werden steeds heftiger, waardoor ik tijdens seizoen 2012/2013 (actief) ben gestopt met voetballen. Ik wilde het eigenlijk nog wel één keer proberen, maar mede doordat onze trainer opstapte, heb ik er voor gekozen zijn functie als trainer voor het 3e elftal over te nemen. Ik ben tot op de dag van vandaag nooit echt gestopt als speler. Mijn huidige functie is speler/trainer en wanneer het echt nodig is voetbal ik graag met de jongens mee. Dit jaar ben ik zelfs nog twee keer ingevallen bij het 2e elftal. Kwaliteiten genoeg 😉 Door zelf ook mee te blijven trainen, blijf je fit en betrokken bij het 3e elftal. Ik durf oprecht te zeggen, dat dit toch wel het leukste team is van De Weide.

Naast voetbal ben ik ook gek op hardlopen en fitness. Gemiddeld ben ik toch zeker 5 á 6 dagen per week bezig met sport. Ik krijg hier veel energie van en dit komt weer van pas in mijn dagelijkse werk.

Ik heb een relatie met Leslie Rietveld. Leslie is speelster van Dames 1 bij De Weide en ik woon inmiddels alweer 5 jaar met haar samen. We hebben geen kinderen en zijn niet getrouwd, maar wat niet is, kan nog komen 😉 We houden allebei van gezelligheid met vrienden en familie, actief sporten, lekker en gezond eten en het maken van verre reizen. Eind juni gaan we weer voor 3 weken naar Amerika.

Uiterwijk Winkel Verzekeringen BV

Vanaf 2005 ben ik werkzaam bij Uiterwijk Winkel Verzekeringen BV te Hoogeveen. Vanaf 1 juli 2008 ben ik bij Uiterwijk Winkel actief als adviseur/specialist op het gebied van verzuim- en inkomen. Ik heb het geluk dat ik van mijn passie, mijn werk heb kunnen maken!

“Ik help bedrijven met advisering op het gebied van verzuim, inkomen, gezondheid en de samenhang daartussen. Ik bied bedrijven inzicht in de moeilijkheden en mogelijkheden van de sociale wet- en regelgeving en help ze bij het maken van de juiste strategische keuzes. Daarbij zorg ik dat bedrijven grip op de kosten krijgen, zodat het bedrijf ‘gezonder’ wordt. Denk hierbij aan ondersteuning voor bedrijven bij het verkorten en terugdringen van ziekteverzuim en advisering bij het afsluiten van een Ziekteverzuim- of andere inkomensverzekering”.

Foto Marco Smit (1)

 

Bericht delen:

Meer nieuwsberichten